Majka ju je ostavila pre 23 godine jer se rodila potpuno crvena, evo kako izgleda danas (FOTO)

MUI THOMAS rođena je potpuno crvena, zbog čega ju je majka odmah ostavila.

Socijalni radnici bili su uvjereni da joj nikad neće naći dom, no tad su naišli Tina i njezin muž.

Mui je rođena s, za to vrijeme, nepoznatim poremećajem, a doktoru su Tini otvoreno rekli da djevojčici zdravlja rapidno propada. Ipak, Tina i njezin suprug Rog nisu odustajali od procesa usvajanja pa je tako mala Mui s tri godine dobila nove roditelje.

 

Godinama su je mazili i pazili misleći da su joj dani odbrojani, jer su tako mislili i doktori. 2012. godine napokon su saznali što je s njom - u pitanju je bio rijedak genetski poremećaj 'harlequin ichthyosis', zbog kojeg tijekom samo jedne noći izgubi kože koliko prosječan čovjek za dva tjedna.

Nakon toga, koža bi joj bila crvena i upaljena te sklona infekcijama, a takvo stanje pratile su i brojne uvrede i maltretiranja. No Mui unatoč svemu nije odustajala od namjere da živi normalnim životom.

 

Iako se godinama borila s razmišljanjem o samoubojstvo, danas je zadovoljna 23-godišnja djevojka, što je dob koju malotko s ovim poremećajem uopće doživi.

Velika pomoć bili su joj roditelji, a uz pomoć majke realizirala je blog i knjigu "Djevojka iza lica". Osim toga, bavi se i ragbijem, iako se ne može oznojiti, zbog čega joj se tijelo brzo pregrije. Uz sve to, radi i kao terapeut u ustanovi za osobe s posebnim potrebama.

(Izvor: index.hr)

Share this article