Nakon 13 pobačaja rodila je ćerku koja je imala samo 770 grama: Evo kako ona danas izgleda (FOTO)

Jedanaest trudnoća Laure Vorslej se završilo u prvom tromesečju, a uz to je izgubila i dva dečaka u 17. i 20. nedelji

Nastavili su da pokušavaju i nakon trinaestog pobačaja dobili su ćerku Ivi.

Prvi pobačaj je bio 2008. godine, a kad se to dogodilo i treći put Laura i njen muž Dejv iz Velike Britanije su znali da nešto nije u redu. Nakon četvrtog pobačaja upućeni su kod doktorike Kvinbi na Univerzitetskoj bolnici u Koventiju. Otkriveno je da je Laura imala antifosfolipidni sindrom, takođe poznat kao 'sindrom lepljive krvi', koji može uzrokovati ponavljani gubitak trudnoće.

 

To je autoimuna bolest kod koje imuni sistem greškom napada neki od normalnih proteina u krvi.

-Učestvovali smo u različitim pokušajima, obavili sve testove, isprobali različite lekove, nadajući se da će nešto pomoći - ispričala je Laura, čije trudnoće nisu napredovale više od nekoliko nedelja.

Iako su dve trudnoće preživele 12 nedelja, par je ipak izgubio dečake2015. i 2017. godine.

- Ne znam kako sam se nosila s tim. Dejv je bio jak za oboje. To je bilo sve za šta sam živela i razmišljala sam ako ne mogu da imam decu, koji je smisao života - rekla je Laura.

 

Testirana je i placenta jednog od dečaka i rezultati su pokazali da je Laura imala i hronični histiocitični intervilozitis (CHI), koji uzrokuje da se telo bori protiv trudnoće.

- Nakon toga nisam više bila sigurna da li želim ponovno da pokušavam, ali doktorka Kvinbi mi je rekla kako je pomogla mnogim ženama koje nisu mogle da zatrudne.

- Mislila sam ako postoji i ta jedna mala nada, moramo ponovno da pokušamo, tako je mislio i Dejv. Rekla sam sebi da je to poslednji pokušaj.

 

Nakon brojnih lekova, Laura je zatrudnela po 14. put. Doktorka Kvinbi je rekla da su koristili steroide kako bi potisnuli Laurin imuni sistem kako bi trudnoća mogla da napreduje nakon 24 nedelje kako bi beba imala šansu da preživi.

Lekovi su sprečili zgrušavanje krvi. Ivi je rođena carskim rezom. Težila je samo 770 grama.

- Dejv ju je prvi video. Ja sam je prvo videla na fotografiji kada sam se probudila. Tek nakon tri nedelje mogli smo da je uzmemo u naručje. Upozorili su nas da bi Ivi mogla da dobije sepsu, ali ona je nastavila samo da napreduje. Čitala sam o čudima drugih ljudi, a sada imam svoje - dodala je Laura.

Nakon 11 nedelja u bolnici i oporavka od bronhiolitisa, Ivi je došla kući. Sada ima devet meseci, a njihov slučaj služi kao primer svim parovima, prenosi BBC.

(Izvor: telegraf.rs / 24sata.hr)

Share this article