NAUČNO POTVRĐENO: Bosanske piramide najstarije građevine na svetu

Kako je saopšteno iz Fodancije arheološki park, bosanska piramida sunca, u mesečnom izveštaju je najbolji primer. Autentičnost piramida potvrdili su najpoznatiji stručnjaci sveta.

Naime, postojanje piramida potvrdio je i Valerij Uvarov kazavši da su Bosanske piramide najstarije građevine na svetu.

Ruski istraživač piramida i graditelj modernih piramidalnih kompleksa u St. Petersburgu, Moskvi i sibirskom Tomsku, Valerij Uvarov je, nakon dve posete bosanskim piramidama tokom 2014., izjavio: „Piramide u Visokom su jedne od najstarijih građevina koje su ikada građene na Planeti. Pre svega, te piramide su igrale ulogu GPS markera na Planeti.

Piramide u BiH osiguravaju energetski uticaj koji podiže duhovne aktivnosti“, pojasnio je Uvarov.

Dr. Pol Laviolet, ugledni američki interdisciplinarni naučnik, autor niza knjiga i originalnih naučnih članaka u oblasti fizike, astronomije, teorije sistema, klimatologije i drevnih tehnologija, nakon sedmodnevne posjete Visokom, napisao je u svom izveštaju: „Bosanske piramide su najveće arheološko otkriće na svetu u ovom momentu“

Slično je potvrdio i Timoti Mun pojasnivši da su delo visokorazvijene civilizacije iz praistorijskog doba.

Majkl Telinger uočio je sličnosti otkrića bosanskih piramida i megalitnih krugova u Africi. Pronalazač desetina hiljada megalitnih krugova na afričkom tlu i jedan od najatraktivnijih govornika u svetu je posle posete bosanskoj dolini piramida, s oduševljenjem pričao o sličnostima dva projekta.

Ističe da je reč o novim otkrićima koja su nailazila na jak otpor službene nauke, ali i da su oba povezana s drevnim tehnologijama i energetskim fenomenima. „Bosanske piramide su, uprkos svim otporima, postale najaktivnija arheološka lokacija na svetu“, izjavio je Telinger.

(Izvor: balkanspress /nadlanu.rs)

Share this article