Njen test je bio pozitivan, mislila je da je trudna, a onda je saznala da to unutra nije beba (FOTO)

Temi Milan i njen suprug Ričard, glumac serije "Vaterlo Roud" bili su uništeni saznanjem o ozbiljnoj i neobičnoj bolesti koju je Temi zadobila. Naime, njen test na trudnoću je bio pozitivan, a kasnije se ispostavilo da nije trudna, već da je u pitanju tumor koji liči i oponaša bebu u stomaku.

Radovali su se i bili ubeđeni da će uskoro postati roditelji, ali nakon kasnijeg odlaska u bolnicu, njihov život se raspršio na komade. Ultrazvuk je otkrio da nema bebe, već da je u pitanju opaka i retka bolest horiokarcinom, koja raste u placenti i koja oponaša simptome trudnoće.

 

- Kada sam bila na ultrazvuku nakon tri meseca trudnoće, ustanovljeno je da embrion ne raste - rekla je Temi Milan, a nakon detaljnijih pregleda lekari su do tada srećnom paru morali da saopšteužasne vesti - boluje od horiokarcinoma, upornog trofoblastičnog, vrlo retkog tumora.

Odmah je nakon pregleda u Univerzitetskoj bolnici u Velsu, pre nego što je prebačena u medicinsku ustanovu Čering Kros u Londonu.

Tammie and Richard

 *Ričard i Temi nisu dobili bebu, ali je bolest barem izlečena; Foto: Privatna arhiva

Zbog prirode bolesti lekari nisu mogli da je operišu, već su je podvrgli oscrpljujućoj hemoterapiji. Svake nedellje je u narednih osam meseci posećivala bolnicu i išla na tretman.

- Morala sam da prođem kroz to. Imala sam Ričardovu punu podršku, sve vreme je bio sa mnom - rekla je temi, poreklom i škotskog Dandija.

 

U trenutku dijagnostikovanja bolesti, bila je na završnoj godini školovanja za medicinsku sestru na univerzitetu Južni Vels.

Nakon bolesti je nastavila studije, a nedavno je diplomirala.

Tammie and Richard

 *Tami je završila školu za medicinsku sestru; Foto: Privatna arhiva

Tumora više nema, ali će analize krvi morati redovno da šalje u bolnicu i da odlazi na preventivne preglede, a Ričard i Temi planiraju da u narednom periodu dobiju bebu.

(Izvor: telegraf.rs / Mirror)

Share this article