POTRESNA PRIČA IZ AUSTRALIJE: Koala Keli imala je samo 275 grama, krzno joj je izgorelo u požaru, ali su uspeli da je vrate u život (FOTO)

Koala, koja je nazvana Keli, biće vraćena u divljinu nakon što je spasena iz požara u Australiji.

Bolnica za koale objavila je slike preslatke životinje, nakon što je bukvalno vraćena u život, piše Dejli mejl. Kada je pronađena imala je samo 275 grama.

- Ovo je svetliji trenutak u celoj tragediji u Australiji, koji smo želeli da podelimo sa vama - piše u objavi ispod fotografija.

 

Keli je spasena iz Novog Južnog Velsa 8. septembra nakon što je pronađena na zemlji.

Imala je gljivičnu infekciju, krzno joj je bilo skroz spaljeno, a težila je manje od 300 grama.

Image may contain: one or more people and indoor

 *Foto: Facebook/Koala Hospital Port Macquarie

- Pogledajte Keli danas kada ima jedan kilogram, infekcija je nestala, a krzno joj je potpuno obnovljeno. Pripremamo je za povratak u divljinu. To se neće desiti dok ne postane malo hladnije, a dobro je da još uvek ima mesta na kojima može da živi - napisala je bolnica.

Srednja severna obala Novog Južnog Velsa bila je dom za 28.000 koala, ali su šumski požari poslednjih meseci značajno smanjili njihovu populaciju.

 

U požarima koji već nedeljama traju u Australiji poginuli su milioni životinja, a stotine hiljada je ugroženo.

Stradale su i divlje i domaće životinje, pri čemu su više ugrožene divlje i izložene većem riziku od izumiranja, preneo je sinoć australijski portal 9njuz.

Direktorka organizacije "Divlji život Viktorije" Megan Dejvidson izjavila je da se tačan broj stradalih životinja možda nikada neće znati i da su u požarima stradali i sisari i ptice i gmizavci.

- Opasnost nije gotova, spasilački timovi su bespomoćni. U narednim danima mnoge životinje će stradati od gladi i stresa - rekla je ona.

Ugrožena su i brojna staništa ptica, rekao je Alan Jork sa Univerziteta u Melburnu i dodao da među ugroženim pticama ima i nekih retkih vrsta.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article