Presudili bračnom paru koji nije pristao na UGOVORENI BRAK: Među njima su bili i njihovi roditelji

Abdula Hadija (24) i Hasinu Bibi (19), koji su se venčali početkom novembra, ubili su rođaci prošle nedelje jer su se venčali bez odobrenja starijih rođaka.

Pakistanska policija danas je saopštila da je uhapsila 10 osoba zbog ubistva para koji je svojevoljno stupio brak u lučkom gradu Karačiju.

   

Abdula Hadija (24) i Hasinu Bibi (19), koji su se venčali početkom novembra, ubili su rođaci prošle nedelje jer su se venčali bez odobrenja starijih rođaka, rekao je policijski zvaničnik Kasim Hamid.

Po rečima policijskog zvaničnika, tela bračnog para su u nedelju nađena na lokalnom groblju, a potom su uhapšeni mladoženjin otac i devetorica rođaka, dok je otac mlade pobegao.

*Foto: StopPbrylLupet

Uhapšeni su priznali da su, po naređenju plemenskog saveta "Džirge" (Jirga), noževima usmrtili mladi bračni par, zbog, kako je navedeno, nepoštovanja običaja etničke grupe Paštuna.

Mnogi roditelji u Pakistanu ugovaraju brakove svojoj deci protiv njihove volje. Godišnje u toj zemlji skoro 1.000 žena bude ubijeno u ime "odbrane časti" jer su se udale bez pristanka porodice ili su pokušale da pobegnu iz ugovorenog braka.

(Izvor: Telegraf.rs)

Share this article