Prva žrtva najopasnijeg aerodroma na svetu: Žena poginula dok je gledala kako avion poleće! (VIDEO)

Na aerodromu "Princeza Julijana" u karipskom Svetom Martinu koji se ponosi jednom od najneobičnijih, ali i najopasnijih pisti na svetu, poginula je turistkinja.

Ženu koja je posmatrala poletanje aviona srušio je udar vazduha pri poletanju aviona. Iako je 57-godišnja Novozelanđanka odmah prevezena u bolnicu, povrede glave bile su preteške i nesrećna je žena preminula, piše Index.hr.

 

Iako turisti već godinama dolaze da posmatraju poletanja aviona, ovo je prvi put da je neko smrtno stradao.

Aerodrom u Svetom Martinu poznat je po tome što je jedan od najopasnijih u svetu, ne za putnike, nego upravo za gledaoce.

 *Printskrin: Youtube/ 8.458,26 visualisações

Na kraju piste nalazi se javna plaža, a s druge strane su planine. Avioni, uključujući i ogromne putničke avione, pisti prilaze nisko leteći iznad vrlo posećene plaže.

 

Turiste privlači mogućnost da priđu tako blizu pisti i fotografišu poletanja i sletanja aviona. Snimci opasnih prizemljenja često kruže društvenim mrežama, baš kao i fotografije turista koji se sunčaju ili plivaju dok avioni u pozadini stižu na aerodrom.

 

Između plaže i aerodroma je javna magistrala. Usprkos znakovima upozorenja da se ne približavaju pisti, turisti i dalje prilaze. Poneki se čak fotografišu uz same znakove zabrana.

Novinarka Independenta Sintija Drešer kaže da samim prilaskom pisti "znate šta vas čeka".

- Posvuda su ogromni znakovi koji upozoravaju na udare - govori ona.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article