SAZNALA DA IMA RAK U TRUDNOĆI, PA SE ODREKLA TERAPIJA ZBOG SINA! Sudbina ove devojke i njenog sina bila je MRAČNA

Tinejdžerka obolela od retkog oblika leukemije je odbila hemoterapiju kako bi njen sin preživio. Imala je težak izbor: pobaciti ili zadržati bebu.

Većina bi roditelja sve učinila za svoju decu. Ova majka je napravila najveću moguću žrtvu kako bi njen sin mogao doći na svet.

Ljudi ponekad ne shvataju koliko su sretni. Svako ima probleme, ali većina nas nikada ne mora donositi odluke o kojima zavisi nečiji život.

Brianna Rawlings još nije bila potpuno odrasla kada je morala da donese užasno tešku odluku: ona ili njen sin.

 

Imala je samo 17 godina kada je zatrudnela. Iako nije planirala tako brzo postati majka, bila je jako sretna kada je saznala da nosi dete. Samo je želela da njena trudnoća glatko prođe i da uspe uskladiti majčinstvo s karijerom. No, čekalo ju je nešto mnogo teže.

Kada je bila trudna samo 4 meseca lekari su otkrili nešto grozno. Imala je retku leukemiju koja je agresivan oblik raka.

Rawlings je imala težak izbor: pobaciti i pokušati da se bori za svoj život, ili zadržati bebu te odbiti tretman i vrlo verovatno preminuti.

Nijedna osoba ne bi trebala tako nešto da  bira. Ali, ona jeste.

Rawlings je rekla da mora dati priliku njenoj bebi da se rodi. Ona će biti u užasnim bolovima, ali je očajnički želela dati svojoj bebu priliku za život.

Meseci su prolazili, a lekari su učinili sve što su mogli za mladu majku. Postajala je sve slabija, ali nije posustajala. Kada se približilo vreme za porod lekari su otkrili da Rawlings ima tešku infekciju krvi. Odlučili su što pre porode bebu.

Rawlings je rodila carskim rezom koji je bio potpuni uspeh. Na svet je došao Kyden te je položen u majčine ruke, a ona ga je gledala puna ponosa.

Ali, došlo je i do teških komplikacija. I Kyden je imao infekciju krvi.

 

Lekari su proveli svaki dan u brizi za Kyden, ali je na kraju preminuo nakon samo 12 dana.

Rawlings je rekla da su tih 12 dana sa sinom bili najljepše vreme u njenom životu. Nedugo nakon sinove smrti Rawlings je započela lečenje. Ali, stanje joj se nastavilo pogoršavati. Njena je porodica bila očajna da ju održi na životu.

Njen je brat čak ponudio svoju koštanu srž, ali su lekari rekli da to neće delovati. Njena poslednja nada bio je eksperimentalni lek.

Niko nije znao kakvi će biti rezultati. Ujedno je tretman bio jako skup. Ali, porodica je kroz donacije sve platila. Uskoro su mogli započeti tretman.

Rawlings je dobila prvih nekoliko injekcija. Ali, bilo je prekasno.

Rawlings se svom sinu pridružila nakon samo nekoliko meseci. Njena je porodica ostala slomljenog srca, ali su utehu pronašli u saznanju da je majka sada ponovno sa svojim sinom i da više nije u bolovima.

Ali, njena muka nije bila uzaludna. Javnost je počela obraćati sve više pažnje na leukemiju, te je počelo da se finansira istraživanje retkih oblika raka.

Iako je njezin život tragično završio, Rawlings je do zadnjih trenutaka govorila da ništa ne bi učinila drugačije.

(Izvor: espreso.rs / magazin.ba)

Share this article