SIN IM JE POSTAO DEVOJČICA, A ĆERKA DEČAK! Priča ove porodice je totalno LUDILO

Njihova ćerka koja se sada zove Džejms (11) donela je odluku da je muško sa osam godina, dok njihov sin, sada Olivija (7) je već sa četiri godine znao da želi biti devojčica.

Iako je njihov put krenuo dok su bili mali, roditelji ih u potpunosti podržavaju. Porodica je odlučila da podeli svoju priču kako bi srušili predrasude koje se pojavljuju o ovoj temi, ali i kako bi dali do znanja roditeljima koliko je važno prihvatiti svoju decu, bez obzira na sve.

 

- Kada ljudi čuju za našu situaciju istovremeno su šokirani, ali i oduševljeni. Mnogi misle da naše mlađe dete samo oponaša starije. Kada nam je Olivija priznala da i ona želi promeniti pol, već smo bili pripremljeni i znali smo kroz što moramo proći. Džejms je bio prvi i sve je krenulo fizičkom transformacijom. Počeo je da se šiša na kratko, kupovao je mušku odeću i tražio od prijatelja da ga oslovljavaju u muškom rodu - rekli su roditelji za Daily mail.

 *foto: Printscreen/ Facebook/ Sara Kaplan

Džejms kaže kako je oduvek znao da nešto nedostaje. Nije se osećao dobro u svome telu i promena je došla sama po sebi.

- Bio sam nervozan kada sam morao reći svojim roditeljima, ali dobio sam punu podršku. Imam sreće, jer mnoga deca naiđu na osudu - rekao je Džejms.

 

Olivija je prvo priznala bratu da se i ona oseća drugačije, a on joj je bio najveća podrška. Na početku je mislio da samo želi biti kao on, ali onda je shvatio da su njene namere ozbiljne.

 *foto: Printscreen/ Facebook/ Sara Kaplan

Džejms je pre mesec dana krenuo s posebnim tretmanom koji blokira hormone i zaustavlja pubertet, a sada čeka hormonalnu terapiju testosteronima kojom počinje prvi korak i u fizičkoj promeni.

Olivia je još premlada za bilo kakve tretmane. Ima tek sedam godina pa za njenu transformaciju još ima vremena.

- Odlučili smo pričati o ovome javno kako bismo roditeljima pokazali koliko je važno podržati decu. Bilo je i teških trenutaka kada su nam se tek poverili. Trebalo je prvo da se pomirim sama sa sobom i shvatim što se događa. Morala sam sve istražiti jer nisam znala ništa o postupcima. Podrška smo im u svakom trenutku i nećemo dopustiti da nam deca osete sramotu ili osuđivanje drugih. Imaju pravo na ljubav i prihvatanje -rekla je Sara.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article