Slavica (19) nasred puta pronašla HRPU NOVCA: Deo podelila porodici, a ostatak spiskala, sad joj preti ZATVOR!

Devetnaestogodišnjakinji iz Pitomače u Hrvatskoj preti zatvor nakon što je otkriveno da je na putu pronašla lažne novčanice od 100 i 200 kuna pa ih razdelila rodbini i trošila u prodavnicama.

Iako se tokom istrage mlada Slavica branila kako nije znala da su lažne, protiv nje Opšinsko državno tužilaštvo podiglo optužnicu tražeći da je se osudi uslovnim maloletničkim zatvorom, javlja Danica.hr.

Prema optužnici, deo novčanica dala je tetki, majci i sestri, a deo je zadržala i sama potrošila. Otkrila je kako je novčanice videla kod dvorišne ograde u Pitomači, pa je o svemu obavestila tetku Mariju koja je novac otišla da pokupi.

 

Potom su novac ona i tetka podelile i svakom je pripalo oko 1.200 lažnih kuna (oko 160 evra) u apoenima od 100 i 200 kuna. Slavičina majka Mira priznala je kako je od ćerke dobila novčanicu od 100 kuna kojom je platila dug za jaja.

Sestra Mateja novčanicom od 100 kuna pokušala je da kupi robu u trgovini u Kladarama, ali prodavačica je prepoznala da je novac lažan, piše portal Danica.

Teta Marija pak potvrdila je priču svoje nećake. Kaže kako je otišla po bačeni novac uz ogradu kuće u Pitomači. Potom ga je podelila sa Slavicom, ali Marijina sestra Božica odmah je uočila da je reč o lažnom novcu te im rekla da ga unište.

- Ja sam ove svoje novce odmah zapalila, ali Slavica nije htela. Pokupila je kune koje su joj pripale i otišla od nas - ispričala je tokom istrage teta Marija.

Njena sestra Božica upozorila je kako se "iz aviona" moglo videti da su novčanice lažne.

- Odmah sam prepoznala da su lažne. Bile su drukčije boje i kvalitete papira, zaštitna nit je čudno izgledala. Rekla sam da taj novac odmah unište. Ali, Slavica me nije poslušala - ispričala je Božica za Danicu.

Prema optužnici, trgovina Vit-commerce iz Pitomače oštećena je za 271 kunu, muškarac koji je prodavao jaja za 160 kuna, a Jadranka od koje su kupili odeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavači vraćali ostatak od 71 i 60 kuna.

(Izvor: blic.rs)

Share this article