Obrazovanje

Od početka primene Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je obavezao škole da pokreću prekršajne postupke protiv roditelja zbog neopravdanih izostanaka dece, do sada je pokrenuto preko 45 prijava Prekršajnom sudu u Novom Sadu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je danas da resorno ministarstvo radi na uvođenju dvogodišnjeg srednjeg obrazovanja, i to za oko 40 zanimanja. Telegraf.rs saznao je iz ove institucije koja zanimanja su se našla na tom spisku, osim viljuškariste i servirke.

Kakve bi sankcije trebalo da snose ovi učenici?

Stefan već sada nosi nagrade i priznanja, a među poslednjima je i najviše odličije Opštine Trstenik

Fiskulturne sale u svih pet izdvojenih odeljenja na selu, tri kabineta informatike u matičnoj školi, internet i računar u svakoj učionici, uključujući i seoska odeljenja, učionice i radne prostorije okrečene i obnovljene nameštajem koji su sami napravili radnici škole - tako danas izgleda OŠ "Vuk Karadžić" iz Žitkovca kod Aleksinca.

Brutalno: Roditelji čiji mališani pohađaju OŠ „Dositej Obradović“ tvrde da je grupa nasilnih učenika ispisala užasavajuće reči na stolici, koja im služi da na njoj premlaćuju žrtve

Page 1 of 33